Czekolada niejedno ma imię! Zobacz słodkości w wersji 0 kcal
Pamiętacie film „Charlie i fabryka czekolady”? Idziemy o zakład, że każda z Was choć przez chwilę chciała znaleźć się na miejscu głównego bohatera. Postanowiliśmy zabrać Was do czekoladowego świata i przygotowaliśmy coś dla prawdziwych łakomczuchów, ale też kalorycznych radykałów! W końcu czekolada niejedno ma imię!
#do smarowania
Czy wiecie, że 16 grudnia obchodzimy Dzień Pokrywania Wszystkiego Czekoladą? 🙂 To idealna okazja nie tylko do zjedzenia owoców zatopionych w czekoladowym fondue, ale też zabawy we dwoje. Joanna Keszka – autorka książki pt.: „Grzeczna to już byłam” i założycielka pierwszego w Polsce erotycznego butiku dla kobiet i par docenia moc smaku i zapachu czekolady w jadalnej farbie do malowania ciała. Więcej o kreatywnych zabawach dla dwojga znajdziecie tutaj.
Jadalna farba do malowania ciała „Shunga” o smaku czekolady. lovestore.barbarella.pl
Czytaj także: Mięśnie Kegla. CHALLENGE: kegel-mogę!
#różowa czekolada
To propozycja dla wszystkich koneserów tego smakołyku. „Ruby” – bo taką nosi nazwę – swój smak i niecodzienny kolor zawdzięcza ziarnom rubinowego kakaowca pochodzącego z Wybrzeża Kości Słoniowej, Brazylii i Ekwadoru. Jest to czwarty (po gorzkiej, mlecznej i białej) rodzaj czekolady, nad którym szwajcarski producent – Barry Callebaut pracował ponad dekadę! Różowa czekolada ma trafić do sprzedaży w 2018 roku. Skusicie cię? 🙂
Różowa czekolada Barry Callebaut (Barry Callebaut / Barry Callebaut AG)
Dalia Lingerie, MARISSA, dalia.pl
#z nutą czekolady
Skoro smak to i zapach. Czekoladowe kosmetyki robią furorę nie tylko przez swoje upiększające właściwości. Dzięki przyjemnemu zapachowi czekolady, działają relaksująco i pomagają nam odprężyć się w każdych warunkach. To przez zapach, który kojarzy się z dzieciństwem i poczuciem bezpieczeństwa. „Zapachy potrafią przywracać nam świadomość pewnych rzeczy, o których już zdążyliśmy zapomnieć. Co więcej, zapachem możemy nawet wymodelować własny wizerunek w oczach innych!” – mówi Monika Zagajska, założycielka perfumiarni, w której każdy może skomponować spersonalizowane perfumy. Jeśli chcecie dowiedzieć się, jakie zapachy dodają profesjonalizmu na rozmowie kwalifikacyjnej, a jakie odchudzają, koniecznie przeczytajcie wywiad z Moniką, klikając tutaj.
Na koniec mamy dla Was przepis od szefa kuchni – Mateusza Czekierdy na mus czekoladowy w wersji black&white. Myślicie, że różowy będzie równie efektowny? 🙂